MOTIVATIONSTURE

I Thisted Kommune har vi Hanstholm Asylcenter og en af opgaverne med dem, har været at skabe oplevelsesture for asylansøgere

Motivationen for at lave den slags ture er at styrke selvværdet for deltagerne og løfte det generelle energiniveau med godt humør på toppen.

Det er som bekendt i sig selv en tur med strabadser, at flygte fra eget land til Danmark og forsøge at finde op og ned på tilværelsen igen.

Selve oplevelsen

En uge blev det til en tur med somaliske kvinder fra asylcenteret, og dagen startede med en del usikkerhed om, hvad der nu skulle ske og vi lagde langsomt ud fra Ejerslev Havn på Mors og satte kursen ud mod de rønner i Limfjorden, hvor sælerne holder til.

Som dagen gik - og det var stort set hele dagen der gik - og deltagerne blev mere trygge med situationen, steg humøret og da Thomas tilbød styretøjet på ribbåden, til en af deltagerne, var det med st stort smil, der blev taget imod.

Vi tør godt kalde turen for en rigtig god succes, for inden dagen var omme, fik vi en lille, ja måske endda en stor dans så hele båden rystede og så var det skippers tur til at blive lidt betænkelig.

Store smil og stor fornøjelse for deltagerne og mon ikke der også er bygget lidt oven på selvværdet.


Det var vores projektleder Thomas Kolding, der stod for hele oplevelsen, så hvis du vil snakke med ham om turen eller om ideer til lignende oplevelsesture, så klik på knappen herunder.