De sveder, de fryser, deres muskler piver og de ved ikke, hvornår det stopper

Sådan har den sidste etape været for Mors-Thy håndbold, der lige har gennemført tre etaper af et skræddersyet Adventure Teambuilding, som Nordvest Safari Thy-Mors har planlagt, serveret og gennemført med stor præcision og med fokus på ressourceafklaring, værdier, samarbejde og nærvær.

Mors-Thy Haandbold 2000 web - 24.jpg
Samarbejdet med Nordvest Safari har været en stor succes og alle vores værdiord fra dag ét, har været impliceret i samtlige tre forløb. Nu skal alle lige sunde sig og efterfølgende får vi sat ord på vores oplevelser i plenum, lyder det fra en træt og glad cheftræner.
— Cheftræner Søren Hansen, Mors-Thy Håndbold

Alt sammen observeret af trænere og ledere fra Mors-Thy Håndbold, så de kan se, hvordan spillerne kommunikerer og løser opgaver i pressede situationer, hvem der går forrest og hvem der dækker af, når der opstår huller.

Også cheftræner Søren Hansen betegner turen som en succes: "Det har været et hektisk og intenst døgn, og vi har set en flok spillere grave dybt i deres mentale ressourcer. De er blevet sat på en hård fysisk prøve efterfulgt af samarbejdsøvelser i mørket - en konstellation som udfordrer alle. Hele vejen rundt har vi oplevet optimisme, gå-på-mod og offervilje i forhold til at løse de respektive opgaver, og det har været en fornøjelse!"

Foto: Mette Johnsen - Video: TDN Morsø Areal Media


Projektet Adventure Teambuilding var opdelt i tre etaper

Etape 1

En lettere udgave, i Legind Bjerge på Mors, hvor der blev lavet de første afklaringer med indledende øvelser, der ikke var for hårde for nogen.

Der blev trukket "bil i garage" og lavet "blindegang". 

Når vi taler om lettere øvelser, så var formålet med denne første etape at se og observere, så både trænere og vores instruktører kunne få de første indtryk af hvilket hold vi stod med. På baggrund af denne øvelse og med afsæt i nogle aftalte værdiord, ville næste etape blive bygget op med indhold og sværhedsgrad.

Første del af Adventure Teambuilding med Mors-Thy Håndbold

Etape 2

En fullmonty aktivitetsdag på Doverodde Købmandsgård, hvor ligaspillerne blev sat på lidt hårdere opgaver, så holdopbygningen, relationerne og de sociale mekanismer, blev lidt mere tydelige. 

Dagen og øvelserne blev sammensat af bueskydning, rebklatring, en lidt mere Navyseal agtig øvelse, hvor spillerne, skulle bære en meget tung træstamme gennem flere forhindringer og der blev også lagt en rapelling ind. En god dag med mange gode observationer for trænere og ledere og med gode udfordinger til spillerne.

Anden del af Adventure Teambuilding med Mors-Thy Håndbold

Etape 3

Den barske, næsten militæragtige øvelse, hvor spillerne blev sat på lidt barskere forløb gennem en hel nat.

Starten gik lidt syd for Vandet Sø i Nationalpark Thy og natten gik med afveksling mellem belastning og belønning.

Denne etape krævede rent faktisk en del forberedelse. Vores instruktører var på rekonoscering mange steder i Nationalpark Thy, for at finde egnede steder i naturen, hvor vi kunne udvikle de aktiviteter, der skulle give den endelige læring, observation og sætte perspektiv på hele Adventure Teambuilding forløbet.

Vi har sammensat et program, der skal afklare spillernes ressourcer og som observatører, kan man se hvilke mekanismer, der bliver sat i gang, når deltagerne bliver presset. Jeg tror og håber på, vi har ramt plet med turen og udfordringerne og det bliver hårdt og dog ikke for hårdt, for vi skal have fokus på spillernes tilstand, så ingen lider unødig overlast.
— Intruktør, Thomas Kolding, Nordvest Safari
Tredie del af Adventure Teambuilding med Mors-Thy Håndbold
 
Cheftræner Søren Hansen udtaler sig om samarbejdet med Nordvest Safari Thy-Mors vedrørende Adventure Teambuilding
 
Ligaspillerne Henrik Tilsted og Nickolei Jensen udtaler sig om samarbejdet med Nordvest Safari Thy-Mors vedrørende Adventure Teambuilding

 

Skal du også have et skræddersyet Adventure Teambuilding forløb, så klik på knappen her: