Summer WorkCamp

 
SWCD.png
 

På vores workcamp i 2018, vil du kunne møde unge mennesker fra verden, der har valgt at bruge 14 dage på Doverodde Købmandsgård

4 til 16. juli, 2018

logonyt.png
 

I samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, sætter vi denne sommer et projekt i søen, hvor 12 unge mennesker, skal hjælpe os med at bygge nogle trækonstruktioner i parken. Det startede egentligt med, at vi fik en henvendelse, hvor vi kunne kvalificere os til, at få et hold unge mennesker til tilmelde sig en workcamp, hvis vi ellers synes, vi kunne formulere et projekt, der var så interessant, at et ungt menneske fra et sted i verden, vil bruge fjorten dage i Danmark med både at opholde sig på og arbejde for værtsstedet.

For os lød det rigtigt spændende, både at kunne lave en kulturel udveksling med unge fra hele verden og kombinere det med at få nogle praktiske ting gjort her hos os. Og med praktiske mener vi ikke bare almindeligt vedligehold, vi vil gerne lave nogle spændende ting i vores park, der kan gøre publikumsoplevelsen sjovere og bedre. Samtidigt forventer vi, at møde spændende kulturer, her i vores egen baghave.

Hvad skal barnet hedde?

Vi formulerede et projekt vi kalder "Woodwork construction of outdoor environment in a natural park". Oversat til vores sprog, så vil vi lave nogle trækonstruktioner, som fx kan være alternative have- og opholdsmøbler, som bliver placeret ved den gamle petanquebane. Lige nu er petanquebanen noget slidt og ude af kondition. Den starter vi med at få renoveret og få sat nye kanter på. Derefter skal holdet lave nogle enkle, modulære, træmøbler i forskellig højde, så vi kan lave kombinationer og måske sætte dem sammen til plateauer.Deltagerne kommer langvejs fra

Vi fik projektet formuleret og udbudt gennem Mellemfolkeligt Samvirkes portal og sørme om ikke alle pladser blev besat indenfor ganske få dage. Det er bare så skønt. Der kommer nu 10 unge menesker og to projektledere fra Mellemfolkeligt samvirke og deltagerne kommer så langt væk fra som fx Taiwan, Mexico, Serbien, Frankrig med mere. 

Alle deltagerne skal bo vores herberg og vi håber der vil komme til at dufte af mad fra fjerne lande over hele Købmandsgården.

Vi har selv sat en projektleder på opgaven og det bliver vores formidlingspraktikant Frederik Frederiksen, der i øjeblikket studerer til professionel lystfisker i Sverige og han er her i nogle måneder og skal lære, hvordan man formidler natur- og fritidsoplevelser. Det får han rig lejlighed til nu, så det er perfekt, at han også har været driftleder på en gård, så han er vant til at arbejde med teams.

Kulturelle oplevelser til alle

Alt sammen er lige nu under konstruktion og planlægning og når vi har styr på det, så, skal dagene planlægges, så det ikke kun bliver praktisk arbejde. Vi vil meget gerne give de unge mennesker fra hele verden en oplevelse af Thy og vores kultur og vi vil gerne oplever deres kultur, så vi vil lave nogle ture, hvor de skal ud at se Thy. Vi lejer en bus og kører dem til kystbyerne og gerne Thisted, så de kan få et indblik i vores liv her. 

Vi regner med at kunne give dem en tur i ribbåden og måske en rapelling i tårnet, alt efter, hvad de selv synes, de kan klare go skulle nogle af dem få lyst til at overnatte i hængekøje med tarps ude mellem træerne eller lave primimad over bål i bålhytten, så skal de være velkommen.

Vi håber på, at vores lokale venner her på købmandsgården vil stille op med praktisk hjælp, lave lidt mad eller måske afholde et aftensarrangement for de unge deltagere. Nu må vi se, hvad der kan ske, for det ligger jo midt i sommerferien.

tools-01.png

Vi har travlt

Det er jo snart det hele skal ske, så vi er både spændte og har meget travlt med planlægningen om mon ikke det hele nok skal blive en bragende oplevelse, or alle der er med, på den ene eller den anden måde.

Vi forventer i hvert tilfælde, at både deltagerne og os får en oplevelse, der har nerve og god energi og hvor vi kan glæde os over verdens mangfoldighed.

Har du lyst

Har du lyst til at kigge forbi og snakke med deltagerne, komme med noget praktisk hjælp eller bare arbejde med, så kig forbi i perioden mellem 4. og 16. juli. Og har du lyst til at deltage med noget praktisk, så kan du ringe til Michael Ruby på 4118 0688.