En underlig fisk

SMK-skole-1555.jpg

Vi har haft besøg af to kunstformidlere Michael Hansen og Nikolaj Recke fra SMK, der blandt andet arbejder med workshops for børn.

De har haft en flok elever fra Boddum-Ydby Friskole og Børnehave til to dages kunstworkshop i Doverodde Købmandsgaards parkhave, hvor de skulle introduceres og arbejde med naturkunst.

Det blev til to dage og fire spændende og sjove skulpturer/installationer, som du er velkommen til at komme og kigge på. En af skulpturerne havde en bortløbet og lidt underlig fisk ved navn Finn (se billedet).

SMK beskriver selv workhsoppen således: Man kan tage på et museum og opleve kunst skabte af de fineste ting, man kan se landskaber udfolde sig på lærreder, og skulpturer i træ og sten inden for murene. Men man kan også gå en tur i området og se og skabe kunst selv, og sende budskaber, stemninger og finurligheder videre til de næste der er ude og gå en tur.

Eleverne skal afsætte et ”naturligt” spor, en øko-signatur i naturen, som andre kan opleve, enten som en overraskelse. Eller en udflugt.

Eleverne vil få introduktion og kendskab til nye kunstretninger, men endnu højre grad selv være med til at lave kommentarer om ”bærerdygtig kunst” og ”økologisk kultur”.

Michael Hansen og Nikolaj Recke fra SMK siger selv, at det var to spændende dage med rigtigt dygtige elever og at de gerne tager workshoppen op igen, måske med andre elever fra Thy.