Og Peter råbte "Ulven kommer"...

Der foregår en vedvarende og hed diskussion omkring ulvens tilbagevenden til Danmark

På de sociale medier, kan man se billeder af mennesker, der holder et ulvegab åbent, så alle tænderne stritter til alle sider og det er nemt at blive forskrækket og komme til at tænke på, at sådanne store tænder vil være ubehagelige, at få sat dybt ind i låret.

Så er der historier om får, der er blevet angrebet og det er selvfølgeligt ikke så godt, hverken for de ulykkelige får eller ejerne.

Og så er det frygten for, at mindre børn bliver slugt, som en anden lille rødhætte og den frygt er bestemt ikke rar.

Her på Nordvest Safari Thy-Mors er vi ikke ulvekloge, selv om vi både har læst artikler om hvor ufarlige ulve er og artikler om, hvor farlige de i virkeligheden menes at være.

Hvad skal vi dog tro på?

Som naturorganisation interesserer vi os meget for emnet og derfor har vi forsket lidt og fundet frem til, at man på Københavns Universitets website kan finde rigtigt meget om emnet, som Danmarks Naturhistoriske Museum har oprettet. Her kan man læse virkeligt meget om facts, forskning og farlighed.

I vores optik er det en rigtig god og troværdig kilde til viden, så hvis du har lyst til at få dine egne indtryk og danne din egen mening, så kunne du bruge lidt tid på at kigge rundt på KUs website og læse mere om hvad analyser og seriøs forskning mener om emnet.

Bagefter kan du jo så drage dine egne konklusioner.

Det gør vi nemlig...

Du er også velkommen til at se og læse mere om Thyulven på Nationalpark Thys website. Det finder du her:

Og vil du lige have et lille gys, så kan du jo bare kigge på denne video. Husk nu det bare er en video...:)