Hvor godtfolk er...

Det var med stor spænding vi slog dørene op i går.

Dagen hvor det længe ventede besøg af kulturminister Mette Bock oprandt. Kulturministeren ville gerne besøge Doverodde Købmandsgård fordi det netop er her Statens Museum for Kunst vil oprette den første filial udenfor København.

Sådan et besøg vil vi meget gerne have og Thisted Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og Nordvest Safari havde sammen skruet et program sammen, så Kulturministeren fik mest muligt ud af besøget.

Fra Thys side, var der fremmøde med den stærkeste holdopstilling. Borgmester Ulla Vestergård i front, Niels Jørgen Pedersen, formand for kommunens erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg, Lars Sloth, direktør for Børne- og Familieforvaltningen, Karen Louise Erichsen, Kultur- og Fritidschef og Michael Ruby, direktør Nordvest Safari Thy-Mors

Så vel ankommet til købmandsgården, gik rundturen først op i tårnet, hvor både ministeren og hele selskabet fra ministeriet, fik en overordnet orientering om alle herlighederne ved, at SMKs filial skal placeres netop her og hvordan samspillet mellem natur, kultur og kunst vil gå op i en højere enhed.

Derpå gik turen ind i Pakhuset, hvor Kulturminister Mette Bock med følge var meget interesseret i både pakhusets fysiske rammer og hvordan hele købmandsgården skal transformeres til et sprudlende kulturcenter med tråde ud i både lokalsamfund, Thisted Kommune og det store vestjyske område.

Vi oplevede en meget interesseret og spørgende kulturminister, der gerne så en invitation til åbningen af SMK THY, når det til den tid vil ske.

Alt i alt var det et rigtigt godt besøg og vi er sikre på, at vores gæster var begejstrede...