Limfjordssafari 3. - 4. Klasse

Beskrivelse

Ta’ waders på og følg med naturvejlederen ud i fjorden, hvor vi sammen skal undersøge livet på det lave vand. Når vi lige har vænnet os til den sjove fornemmelse det er at have waders på, går vi igang med indfange det liv som der er på det lave vand i fjorden.

Inden vi går i vandet, undersøger vi elevernes forventninger til hvad, vi finder i vandet. Dette sammenligner vi med virkeligheden, når vi er færdig og ser, om der er sammenhæng.
Vi bruger ketcher, vandkikkerter, bestemmelsesduge og undersøgelsesbakker. Eleverne hjælper med at tømme ketcherne og bliver således tvunget til at røre ved dyrene, når disse skal flyttes over i undersøgelsesbakker. Når vi har fundet et godt bredt sortiment fra fjorden, undersøger vi dyrene, sammenligner forskellige arter og levevilkår. Vi bestemmer det indsamlede ud fra bestemmelsesduge og meget gerne via digitale hjælpemidler, som Ipads, mobiler eller andet med søgemuligheder i. Dette gøres enten som en gruppeopgave eller i plenum, men altid på en undersøgende måde baseret på elevernes iagttagelser, spørgsmål og undersøgelser. 

Eleverne kan slutte af med at tage billeder af alle dyrene. Billedern kan bruges til videre arbejde hjemme på skolen.

Formål

Kompetenceområde:

I forhold til naturfaglige undersøgelser: 

- Eleven kan sortere og klassificere 

I forhold til de forskelige organismer: 

- Eleven kan indsamle og bestemme dyr, planter, svampe og sten, herunder med digitale databaser 

- Eleven kan undersøge dyrs og planters tilpasninger til naturen

Praktisk information 

Forløbstype

Forløb med formidler 

Målgruppe

3. klasse
4. klasse 

Antal

30 

Periode

01.04.2017 - 01.10.2017

Yderligere oplysninger til periode

Nøjagtig dato og tid aftales med naturvejlederen.

Varighed

4 time

Denne aktivitet er den del af aftalen om aktiviteter til skoler og instutioner i Thisted og Morsø Kommuner. For institutioner fra andre kommuner koster hver aktivitet 4.000,- kr. excl. moms.

Emneområde

Natur og friluftsliv 

Fag

Natur/teknologi 

Yderligere oplysninger til faciliteter

Hvis arrangementet foregår hos Nordvest Safari er der mulighed for toiletter og madpakkerum. Men når arrangementet foregår andre steder er det afhængig af den valgte lokation.