Fjord til bord 0. - 1. klasse

Beskrivelse

Sammen med naturvejlederen skal vi finde, tilberede og smage på noget af alt det sunde fjorden, stranden og det lave vand har at byde på.
Mens eleverne snitter grøntsager går naturvejlederen en tur i vandet med ketcheren og ser, hvad vi kan fange. Vi kigger på ressourcerne, som ligger lige for fødderne af os og venter på at blive plukket. Alt efter sæson kan vi være heldige at finde og smage på følgende: 

• Muslinger
• Rejer
• Krabber
• Tang

Hvad vi gør med hensyn til tilberedelse afhænger af sæsonen, men noget bliver til brød, andet til suppe og atter noget til indbagte rejer!!! Selvfølgelig lavet ude i det fri, enten på bål eller trangia, og som en fælles opgave. 

Formål

Kompetenceområde: 

- Krop og bevægelse

Færdigheds- og vidensområder: 

- Krop og hygiejne 

- Det sunde valg

Færdighedsmål: 

- Eleven behersker basal personlig hygiejne

- Eleven kan sammensætte et sundt måltid 

Vidensmål: 

- Eleven har viden om bakterier og hygiejneregler

- Eleven har viden om kostråd 

Praktisk information 

Forløbstype

Forløb med formidler 

Målgruppe

0. - 1. klasse 

Antal

30 

Periode

01.04.2017 - 28.10.2017

Varighed

Kontakt naturvejlederen for at aftale tid og sted.

Denne aktivitet er den del af aftalen om aktiviteter til skoler og instutioner i Thisted og Morsø Kommuner. For institutioner fra andre kommuner koster hver aktivitet 4.000,- kr. excl. moms.

Emneområde

Natur og friluftsliv 

Fag

Madkundskab
Natur/teknologi 

Faciliteter

  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
  • Handicapvenlige forhold

Hos Nordvest Safari i Doverodde er der rigtig fine toiletforhold og madpakkerum. Hvis vi skal andre steder hen, kan vi selvfølgelig ikke garantere den samme service.